úterý 12. června 2012

Radosti všedních dní

Co je to vlastně všední den? Vždycky jsem měla zafixované, že jsou to právě ty dny, kdy se chodí do práce. Ráno vstanete, nasnídáte se, oblečete, jdete do práce, odpoledne se vrátíte, uděláte nějaké nezbytnosti a další den nanovo. A pak jsou dny víkendové - ty se vyznačují především tím, že je člověk tráví doma, nemusí do práce, je se svými blízkými, může vyrazit na výlety atd.
V tomto hektickém světě, který dneska máme bych ale řekla, že pro některé z nás víkendy zevšedněly a udělat si radost, být s blízkými a vyrazit na výlety si občas dopřejeme i v době těch takzvaných všedních dnů. Tak můžeme třeba říct, že všední den je takový úprostě normální běžný den, který není nijak výjimečný a který prostě tak nějka uplyne, aniž bychom si ho více vryli do paměti. A protože takových dnů je v roce hodně, je potřeba si je něčím zpestřit, dodat jim trochu barvy :). Třeba pomocí pastelek a omalovánek.


Člověk by nevěřil, jak je omalovávání uklidňující. Zkuste si to taky - zalezte si večer pod peřinu, vytáhněte si pevné desky, pastelky, hrnek teplého čaje, dobrá hudba a omalovávejte. Sice to není žádná vysoce tvůrčí činnost, ale uklidňuje to :).
Nejen k omalovánkám a pastelkám patří i další barevné radosti - tyto drobnosti na pracovní stůl:


Ořezávátko, lepící záložky, růžový koník a barevné klipy na papíry - pracovní stůl bude barevný a veselý a to je přece další důvod, proč se k němu vracet :). 


Speciální radosti, které mně fakt dělají radost a které potěší jsou moje geocachingové drobnosti a propriety. Žabák Signal Frog, nové travel bugy - cestovní předměty, šnůrky na klíče a GPSku :)


Dokážu pochopit, že nehráčům nekačerům tohle absolutně nic neříká :). 

Každý z nás má něco, co ho dokáže rozradostnit a díky čemu se i všední den může stát ne úplně všední, možná i nevšedním a dokonce i výjimečným.
A co máte vy na zpříjemnění těch všedních dní? Máte taky nějaké drobnosti, na které vám stačí se podívat a už se usmíváte, díky kterým je ten den tak nějak barevnější?
Přeji vám radostný den!
Kač.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka