sobota 13. července 2013

Nuda v létě?!?


Je to vůbec možný? Nudit se o prázdninách? Uznávám, zní to divně.. Venku je už několik dní krásné léto a můžeme dělat skoro všechno, běhat, jezdit na kole, koloběžce, jít na výlet a prostě ideálně pořád být venku.. Jenže to bych napřed nesměla být kopyto a nevozit si z dovolené takový super suvenýry :). Proto teda, co dělat, když nemůžete skoro vytáhnout paty z domu, ideálně byste se měli nacházet pouze v horizontální poloze a s tou pohyblivostí některých končetin to není úplně nejlepší?

1. Konečně dočíst tu nekonečnou a dlouho rozečtenou knížku,
na kterou právě kvůli tomu přehnanýmu množství venkovních, sportovních a akčních aktivit vůůbec není čas. Protože kdo by se taky válel v létě doma s knížkou a nebo s sebou nosil tu 1000 stránkovou bichlu někam v kabelce. A u mě je to jednoznačně Egypťan Sinuhet. Ne že by byl tak dlouho rozečtený, ale spíš než jsem se k němu propracovala a navíc ten počet stránek (ještěže ho mám ve čtečce, protože do letní kabelky by se mně nevlezl :). A až dočtu Egypťana, mám v plánu TO od Kinga, protože počtem stránek jsou si tyto knihy opravdu blízké.

A ještě lichožroutí série :)!

2. Úklid ve fotkách z loňských dovolených, výletů a tůr
Ano, konečně se dostanu k oné složce obrázky, ve které je asi 50 alb, řada z nich bez duchaplného názvu a řada z nich taky bez duchaplného obsahu (bohužel, fotografickým talentem neoplývám :(..). A konečně si taky vymazat ty nepovedený fotky a až to budete někomu ukazovat, tak nejenže album najdete 3x rychleji, ale i jeho prohlídka zabere podstatně méně času. Jupííí!

A nejen ve fotkách, ty štosy pohledů a průvodců by taky chtěly přebrat...

3. Letní večery jsou jako stvořené pro filmy,
na které se chystáte celý rok a pro nadbytek pracovních povinností se k nim nedostanete. A za příznivých okolností byste se k nim ani o těch prázdninách nedostali, ale když už tomu osud chtěl a přihrál vám do cesty tu nerovnou cestu, tak je čas je shlédnout. Jako naprostý filmový barbar tu mám právě zásobu filmů, které už všichni viděli a všichni o nich mluví, jen já se na ně teda podívám s poněkud větším zpožděním... A jejich názvy? Myslím, že to není ani veřejně publikovatelné :))..

4. Věnovat se ručním pracem
Ovšem pouze za předpokladu, že jste manuálně zruční a výrobek, který za vámi zůstane je hoden ukazování ostatním. Vzhledem k tomu, že já co se ručních prací týče, zvládnu tak maximálně vyšívat stonkovým stehem, tak se pravděpodobně pokusím dovyšívat ten ubrus, co mně babička dala ke 14. narozeninam. A předesílám, že opravdu letos neslavím 15tiny :).

Ten ubrus jsem sem dát nemohla, ale tohle se celkem povedlo - nová záložka :)

5. Hrát deskové hry
Což je bohužel realizovatelné pouze pokud někoho ze zdravím oplývajících jedinců přinutíte, aby vyměnil pobyt venku a sportovní či sportovně válecí aktivity za několik úžasných hodin strávených s vámi. Ale minimálně to stojí za zkoušku, protože už aktem přemlouvání se dá zabavit na poměrně slušnou dobu.

Moje nejoblíbenější deskovka - Pandemic

6. Omalovávat
Moje nejoblíbenější činnost posledních dní. Její nespornou výhodou je, že k ní nikoho nepotřebujete a ona od vás nevyžaduje žádné výrazné úsilí či nedej bože rozumové nasazení. Prostě jen sedíte a vykreslujete, občas ořežete pastelku, občas hledáte ztracenou pastelku a někdy se holt i stane, že hledáte omalovánky, které jste právě začali vymalovávat. Ale to je opravdu jen občas :).

Zásadně omalovávám v posteli a tohle je jen zlomek všech mých omalovánek ;)

A co děláte vy v létě, když zrovna nemůžete nic pořádného dělat?
Krásné červencové dny a já jdu zkusit vylézt z postele :)).

Kač

2 komentáře:

  1. Třetí Lichožrouti mi byli darováni k narozeninám, takže se na ně taky chystám :) A ještě plánuju 4. a 2. bych taky měla udělat. A sehnat si nějaké průvodce na letošní výlety! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já lichožrouty nakonec přečetla za 3 dny tři díly! A jsem nadšená! Parádní odreagovávačka po všech těch odborných článcích :).

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka