sobota 24. června 2017

#1000

Je to tu! Stal se historický okamžik v mé geocachingové kariéře! Našla jsem a úspěšně si zalogovala 1000. kešku! Trvalo mně to více než 8 let, za tu dobu leckteří překročili magickou hranici pětimístného čísla, ale já jsem spokojená a nadšená!


A jakou kešku jsme si vybrala jako tu onu magickou 1000.? Cimrmanův chodníček v Tišnově
Cimrman sice podle všech dostupných zpráv v Tišnově nikdy nebyl, ale místní velice toužili pojmenovat po největším Čechovi jednu ulici. Bohužel jim to radnice nedovolila, protože v ulici bydlela spousta lidí a ti všichni by si museli změnit trvalé bydliště a s tím spojit také výměnu různých dokladů. Nakonec se ale přeci jen jedna vhodná ulice našla. Ulice, respektive spojovačka dvou ulic, která nemá jméno a kde vlastně není žádný dům. Nikdo si tak trvalé bydliště přepisovat nemusí a všichni příznivci Járy Cimrmana se mohou chodit kochat Cimrmanovou ulicí, vlastně chodníčkem. Navíc kešku zde nezaložil nikdo jiný než Berx, což je pán, která dělá nádherné kešky - viz koupelna a záchod v Brně, odlovené kdysi hodně dávno, v době již zapomenuté (ano, v době, kdy jsem byla svobodná, nezávislá a bez Raubíře :-), tedy naprostá historie :-))).


Je to tradiční keš, žádné luštění a její umístění je poměrně jednoduché. Stačí umět číst a všímat si detailů. Je na ní vidět, že byla již nalezena mnoha kačery a že se na ní podepsala trochu únava - nicméně stále je to hezké dílo, které by leckdo ocenil. Ono totiž hodit pixlu do křa umí každý, aspoň trochu si s tím pohrát, to už se ne každému chce. 

A na závěr malá rekapitulace mých 1000 keší aneb Dejme prostor statistice. Mě ovšem vůbec nezajímají nudná čísla, ale geografická statistika :-).


Nejsevernější keš: FIN Highway 4- Inari - tedy ve Finsku
Nejjižnější keš: The Mouth of Truth - v Itálii, přímo v hlavním městě v Římě
Nejzápadnější keš: Eyrephort Beach - v Irsku
Nejvýchodnější keš: FIN Highway 4- Inari - tedy ve Finsku

Jinak FIN Highway 4-Inari je také nejvzdálenější keškou, kterou jsem našla. Vzhledem k Raubířovi teď asi co se vzdálenosti a nej do všech světových stran týče nic moc nenadělám. Takže se můžu tak akorát zaměřit na vylepšení některých statistik, kterými jsou geokačeři posedlí: každý den v roce jedna keš; datumovky (každý den v kalendáři mít aspoň jednu keš), T1-5 a D1-5 atd. Najde se toho spousta! Nebo taky vylepšit tu tristní bilanci v počtu nalezených různých keších! Se musím přiznat, že některé piktogramy ani nevím, co vlastně znamenají za druh kešky...

Tak vzhůru do další tisícovky!
Geokačerka

2 komentáře:

  1. AHOJ, přeji hodně zábavy při další tisícovce. Stále je spousta zajímavých míst, která se dají díky geocachingu objevit. :-) A statistiky ... to je jen tak, když už člověk neví, co by roupama dělal ... :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! I tobě - ať už na kole nebo v keškách :-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka