Taky se vám to stává? Ráno se probudíte a máte prostě na něco chuť.. Na něco dobrýho, úplně cítíte, že všechny chuťové buňky jsou v pozoru a čekají, kdy je uspokojíte. Chodíte kolem ledničky, kolem komory, kolem všech skříněk s dobrotama, ale podvědomě cítíte, že to co hledáte, tam nikde není!!! A že ať si vezmete cokoli, není to prostě ono... Chuťové buňky jsou stále neuspokojeny, pořád čekají a nakonec to dopadne stejně tak, že sníte spoustu jídla a pořád máte na něco chuť. Tak pokud ta chuť navíc je na něco sladkého, tak koukněte, co jsme dneska se sestřičkou vytvořily k obídku:
Rýžový nákyp s višňovým kompotem
Potřebujeme: 300 g rýže, 1 l mléka, 100 g másla, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krupice, 1 višňový kompot (ideálně domácí, a ještě višně vypeckovat!), tuk a strouhanka na vymazání formy
Postup: Rýži spaříme, propláchneme vodou a za stálého míchání vaříme v mléce se špetkou soli doměkka (počítejte, že rýži budete vařit o něco déle než je napsané jako doba vaření na sáčku). Uvařenou rýži necháme trochu zchládnout a mezitím z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Máslo utřeme se žloutky a oběma cukry. Rýži, žloutkovou směs a bílky smícháme a polovinu dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč (zapékací misku). Poklademe vypeckovanými a okapanými višněmi,
zalijeme zbytkem rýžové směsi a pečeme cca 30 minut, při 180°C - bez zakrytí. Výsledek stojí za to - není to vůbec moc sladké, prostě akorát!!
Chtěla jsem pořídit foto hotového výtvoru, ale bohužel, jedlíci byli rychlejší:
Tak vám přeji dobrou chuť!! Kač.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka