úterý 17. dubna 2012

Můj pan dokonalý

Hned v úvodu se přiznám, že jednou z mých slabých stránek je naprostá nechuť sledovat aktuální dění v politické i jiné sféře našeho státu a celého světa. Ano, jsem vystudovaným oborem historik, ale spíš jsem ze všeho hysterická, než abych sledovala historické mezníky v našich dějinách. Mě prostě ty zprávy nebaví a celá naše politická scéna mě naprosto znechucuje, natož abych ji sledovala. A v tom současném dění (ne, fakt jsem už 3 týdny neviděla zprávy a nečetla noviny) mně to navíc přijde jako ztráta času.. Nemluvě o tom, že z některých výroků našich pánů ministrů je člověku spíš na zvracení, než aby se vůbec odhodlal k tomu nějak vyjádřit.
Proto vás možná nepřekvapí, že vlastně jediné zprávy které jsem v tom shonu schopná přečíst, jsou novinky na Seznamu :). Když už se tam hlásím, abych promazala tunu reklamních emailů, které mně denně chodí, protože jsem si kdysi objednala zboží na mallu, nebo vyzvedla jeden slevový poukaz ve slevomatu či se přihlásila o novinky na stavebním veletrhu, protože za vyplnění toho papíru byla fialová propiska a samolepka, tak občas mé oko padne na ten levý sloupeček. A posledně mě zaujal článek s názvem: Dokonalý muž je masožravec, jezdí v audi a miluje pivo. Uf, no uznejte, kterou ženskou by takovej titulek nezaujal, aby se aspoň maličko nekoukla, jakéže parametry a vlastnosti má mít onen "pan dokonalý".
A vlastně dlouho jsem se tak dobře nepobavila. Už jenom ten popis pana dokonalého ve mně vyvolal představu, kterak nezadané slečny chodí po městě a hledají s metrem v ruce svého pana dokonalého, který bude mít onen avizovaný metr osmdesát, krátce střižené vlasy a bude hladce oholený. A ještě k tomu vyfešákovaný a ve svetru do véčka!! V zápětí mě baví myšlenka, kterak pan dokonalý zve svoji slečnu na steak, protože je masožravec, a samozřejmě ho zaleje půllitrem, aby po 2 hodinách slečnu odvezl ve svém audi. 
No a další věty už mluví za sebe, zkuste si ten článek přečíst. Má vysokou školu a vydělává víc.. Hmm, takže pánové, nezapomeňte s sebou nosit diplom a výplatní pásku, aby to mohla slečna porovnat. Jo a výpis mobilních telefonů, protože správný muž přece volá své mámě dvakrát týdně.

Ach jo, proč někdo dělá takový výzkumy. To už se ti lidi opravdu nudí a neví co by? No, možná bych se měla spíš zamyslet nad sebou, co mě vlastně vedlo k tomu si takovou chujovinu vůbec přečíst.. a ještě o ní psát na blogu? Protože jsem si po přečtení toho článku uvědomila, že já vlastně mám doma pana dokonalého. 

Můj pan dokonalý nemá audi, ale obyčejného favouše, u kterého ani na vtetřinu neprotestoval a na okno si nalepil Signal Froga a hrdě s ním dnes brázdí silnice.

Signal Frog se svým kamarádem Medvídkem ManU

Můj pan dokonalý je sice masožravec, ale když domů v záchvatu zdravé stravy dotáhnu kuskus, tak nevyžaduje steak, ale zeptá se, jak to vlastně budu připravovat a kdy to bude k večeři, aby to ochutnal. Nevrčí, když mu v rámci mého dietního šílenství servíruju zeleninový salát s tmavým pečivem.
Můj pan dokonalý nenosí ani džíny, ani stylový tričko, ani svetr do véčka.. Ale ať si na sebe vezme třeba pytel, stejně mu to sluší a je v tom fešák! 
Můj pan dokonalý kvůli mně třídí dokonce i hliníkové obaly, umývá víčka od jogurtů a kovové konzervy, protože jsem se rozhodla, že svým přístupem k třídění odpadu změním svět a donutím lidi dívat se na odpad jako na surovinu. Kvůli mě je ochotný v 7 hodin večer vyrazit na kešky, jenom proto, že je za to jakejsi suvenýr, nebo proto, že musím někde uložit travel bug.
Můj pan dokonalý mně koupí k narozeninám naušnice s kachnama. Toleruje 3 kachny v koupelně, skvělou kachnu jako kuchyňskou minutku a mého 15 let starého plyšového kanárka, který stále bydlí v mém pokojíku.

Kuchyňská minutka

A když jsem se o víkendu naprosto nadšená vrátila ze semináře s jasnou vizí, že jediné po čem toužím je koloběžka, tak mlčky poslouchal mé basnění o skvělých možnostech využití koloběžky pro jízdu po Brně a po okreskách na Blanensku.

Mně je úplně jedno, v čem chodí oblíkanej, je mně jedno co jí, v čem jezdí i jestli se holí 2x denně nebo 2x za měsíc.  A je mně i jedno, že fandí Zlínu, když já fandím Kometě :)). Nemusí to být dokonalý muž podle výzkumu, stačí, že je dokonalý pro mě. 

Drahé ženy, važte si svého dokonalého muže! Je na světe jenom jeden a opravdu se neměří podle značky oblečení a počtu telefonátů své mámě. Já si toho svého vážím nesmírně a klidně to tady vyřvu do celého světa! Což ostatně jsem vlastně právě udělala :)

Kač


P.S. Můj pane dokonalý, chtěl jsi příspěvek, tady ho máš :)!




1 komentář:

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka