neděle 9. července 2017

Hrajeme si - 13 měsíců

Jestli si nebudu psát, co raubíře baví, budu jednou znovu sedět u netu a hledat, jak si hrát s dítětem :-). A času v té době už určitě nebudu mít tolik, tak si to pojďme napsat a zrekapitulovat. Takže nalezený článek o hrách v cca roce mě donutil se vrátit v čase zpět a dohledat, co jsme vlastně dělali, když měl Raubíř 13 měsíců. 

Slámkování
Další ze sekce Home made - aneb nestojí nic a stačí na to pixle od Cara (my máme od kojícího čaje, ale to je fuk) + slánky nebo v prvním kroku to byly pevné neořezané pastelky.







Káča
I když ta byla asi populární už dříve, tak teď je i doma a je to trhák. Raubíř neustále s ní chodí za někým, aby ji roztočil, sám ji bere do rukou a zkoumá, co se s ní bude dít, když ji otočí vzhůru nohama.



Tatrování
Posaďte dítě do tatrovky a projeďte s ním bytem! Nebo si ho mezi sebou posílejte. není to nic převratného, asi by to bavilo i mnohem menší a mladší, ale my jsme tatru vytáhli až k narozeninám, takže ve 13 měsících hit největší!



Kelímky
Klasické kelímky od největšího po nejmenší. Zábava na několik minut - skládat na sebe, skládat do sebe, bourat komín či postupně sám i komín postavit. A když už je jich dost na souši, tak je přibalíme do vany a tam je s nimi další sranda, protože mají dole dírky a teče tudy voda!



Myčka
Velkým trhákem u nás jsou domácí práce. Raubíře neskutečně fascinuje myčka, tak jsem si řekla, že mu dám příležitost si myčku vyzkoušet. A od té doby mám skvělého pomocníka na vyndávání příborů. Jakmile Raubíř uslyší cvaknutí dvířek po vyprání nádobí, už startuje směr kuchyň a dožaduje se okamžité pomoci. Příbory krásně po jednom podává do ruky, abych je mohla uklidit. Brzy přejdeme na vyšší level - na talíře! I tady chybí foto jako důkaz, právě proto, že ty talíře ještě nemáme úplně zmáknuté :-).

Geokačerka
Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka