sobota 8. října 2011

Procházky Brnem

A máme tu říjen. Ano jistě, žádná novinka, navíc když už máme nějakého osmého, nebo kolikátého. Prázdniny jsou za námi, a před námi....?!? Před námi je například cesta do Francie, dva kurzy soft skills v anglickém jazyce (kvalifikaci je nutné zvyšovat neustále aneb kolik diplomů a kurzů máš, tolikrát se zvyšuje šance na dobré zaměstnání ;)), poslední semestr na vysoké škole (no, sice jarní semestr ještě taky budu studovat, ale už jenom vzdáleně), spousta práce na disertaci (jen co to tady dopíšu, jdu na to!!) a taky spousta práce na..., v...  no prostě je toho hodně :)!! 

Ale o tom, co všechno musím udělat, tady psát nechci. Na to mám takovou chytrou věc - diář.. Ten stačí otevřít a řve to na mě z každé stránky. Ještěže jsem takový zodpovědný člověk a všechno si tam napíšu, na všechno mám neuvěřitelný systém barev, které odlišují věci do práce/ do školy/ soukromé/ termíny odevzdání čehokoli - no prostě v tom mám tak dokonalý pořádek, že mám asi měsíční skluz se vším. Ale hlavně, že mám krásný modrý diář na magnetku!!

Včera to byl přesně měsíc od mého oficálního nástupu do mého prvního zamětnání v životě. Měsíc plný novinek, nové práce, nových lidí, nových akcí, nového skoro všeho. A po tom jednom měsíci musím říct, že jsem spokojená. Práce je zajímavá i když trochu časově náročná. Ale díky ní má člověk možnost poznávat a objevovat. A i já už jsem něco objevila. Krásnou a naprosto unikátní čtvrť uprostřed Brna. Maličkou vesničku úplně přesně ve stylu italských  městeček. Tuto nádheru jsem měla celých devět let, co jsem chodila do školy asi 15 minut vzdálenou. Stačilo přejít most a projít dvěma uličkama a jste tam ;). A cože mě to tak uchvátilo? 

Kamenná kolonie
 Bývalá dělnická  kolonie, dneska místo, které je v Brně jedinečné a výjimečné. Vylezete do kopce a jste v jiném světě. Žádné šaliny, nervózní řidiči, ruch. Prostě vesnice uprostřed Brna, která si určitě zaslouží nejednu procházku.
Když jsem tam byla poprvé, měla jsem štěstí, že bylo nádherné počasí a bylo venku spousta lidí. Dýchla tak na mě ta správná atmosféra :). Venku se grilovalo, hrála hudba, lidi si povídali, děcka běhala okolo... Naprosto super je i místní hospůdka, místo kde se všichni obyvatelé Kamenky schází a diskutují o problémech, které je potřeba řešit.


Uznávám, že mně osobně nadchl především její název ;)!!
Fantastické jsou taky místní domečky. Samozřejmě jsem hledala na internetu spoustu informací o tomto úžasném místě. Nebudu je tady psát, protože kdo se chce dozvědět víc, zapne kamaráda googla a má stejné informace:). Mně ale místní domečky učarovaly. Maličká staveníčka nalepená na sobě, s uzounkými uličkami, trochu zvláštně řešeným odtokem dešťové vody a zdobená naprosto neuvěřitelnými dekoracemi. Napadlo by vás, takto využít pneumatiku?!?

Určitě se tam zajděte podívat! Je to zážitek, i když to trvá jenom chviličku. Kamenná kolonie je totiž maličká a projítou ji máte za pár minut. Ale pokud budete mít čas a chuť, můžete se zdržet a vyjít si na vyhlídku, která vám naservíruje celou Kamenku jako na dlani.

Proto, kdo máte chvilku času a nikdy jste zde nebyli, udělejte si určitě procházku. Stojí to za to! A jestli pořídíte nějaké hezčí fotky než já, tak se podělte, protože bych nějaké potřebovala.
Hezký den, Kač

2 komentáře:

  1. Jůůů, bezva :) Určo tam někdy zajdu. Btw, ten tvůj blog má supr design! Moc se mi to všechno líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, díky moc :). To potěší! Akorát bych na něho potřebovala mnohem víc času :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka