pondělí 18. června 2012

Modrej a Zelená, aneb trhněte si nohou!

A nebo pojďme všichni společně si trhnout nohou! Je to jednoduchý, určitě vás to bude bavit a troufnu si říct, že každý z vás už si jednou takové trhnutí vyzkoušel. A pak to počasí, co je venku, to je k trhnutí jako stvořené!
Pamatujete si, jak se vlastně takové trhnutí nohou dělá? No, pokud to neprovozujete od dětství pravidelně každý den, tak to není žádná legrace! Budou vás z toho bolet nohy, hlavně po první jízdě! Pokud u toho pořádně zaberete, může se vám stát, že vás bude bolet i zadek a to pekelně!! Já, když jsem si trhla nohou poprvé (myšleno teď poprvé), tak jsem to samozřejmě přepískla a celej druhej den jsem chodila, jako by mně někdo nakopal do zadku. No, dle slangu mé drahé sestry jsem chodila jako "naprcanej kačer".... Tak snad si to dovedete představit :).
Nicméně vedlejším produktem takového pořádného trhnutí nohou je úžasně protažené tělo, především záda. To je lepší než jakákoli masáž!! Ale musíte si trhnout nohou opravdu pořádně, ne jen tak zlehka, aby se neřeklo :).
Další suprová věc na tom je, že vlastně nakonec zapojíte celé tělo. Poprvé si toho ani nevšimnete, pro samou bolest noh, nebudete cítit nic jiného. Ale postupně, po pár týdnech, to zjistíte a budete se cítit skvěle.

Tak, to bylo na úvod a teď už vážně! Prostě a jednoduše pojďme se projet na koloběžce, kolobrndě, kolobce - jak chcete!


Koloběžky dneska zažívají obrovský boom, ve městě potkáte spoustu lidí na těchto vozidlech :). Může se zdát, že je to dětinské a trapné, ale věřte, že  vzhled a tvar koloběžek se od našeho dětství posunuly úplně někam jinam a to, co se dneska prodává v obchodě už dávno není to, na čem jsme kdysi jako děcka jezdili! A to opravdu nemluvím o růzové koloběžce Hello Kitty, ta za nás taky nebyla :)).

Ale dávejte pozor, koloběžkování je neuvěřitelně návykové! Jakmile podlehnete jeho kouzlu, nebudete chtít chodit pěšky, nebudete chtít jezdit na kole a rozhodně nebudet chtít jezdit šalinou! Prostě budete chtít jezdit na kolobrndě!  U nás všechno začalo jednou koloběžkou - mojí modrou.

Modrej v celé své parádě

A po třech týdnech už měl Modrej doma zelenou kámošku :)!

Zelená - akorát vyzvednutá v obchodě

Když nám to říkal prodavač v obchodě, tak jsme se smáli, že si přece kolobrndu půjčíme a bude! Kdeže, prostě jsme na ní chtěli jezdit oba!

Modrej a Zelená
Koloběžka má kromě neustálého pohybu na čerstvém vzduchu ještě několik výhod. Teda, možná jsou to ryze subjektivní výhody, ale jsou tu:
  • Krásně se protáhnete už po cestě do práce, potom i po cestě z práce :)
  • Můžete s ní jezdit i po chodníku, lidi se celkem usmívají, většině přijde koloběžkování komické :) - tak nějak je kolobrnda chápána lépe než kolo
  • Kromě koloběžky samotné nepotřebujete ani pro maximální zážitek žádné zvláštní vybavení ani speciální oblečení
  • Údržba koloběžky je mnohem jednodušší než kola,  žádné převody :)
  • V některých případech si ji můžete vzít sebou i do obchodu - záleží na prodavačích, zatím byli hodně ochotní
  • Jste neuvěřitelně mobilní, máte ji pořád po ruce, jen stačí stoupnout a pořádně si trhnout nohou!

A další a další výhody a články, proč si koupit kolobrndu najdete na stránkách Nakolobce. Mimochodem, právě díky nim a jejich skvělé půjčovně, kterou provozují ve Vilémovicích (vesnička, kousek od Blanska, ležící v Moravském krasu) jsem si koloběžku pořídila i já. Stačily mně k tomu dvě jízdy a byla jsem v tom :)! A jsem v tom vlastně pořád!

A pokud někdo pořád nepochopil, tak "trhněte si nohou" je koloběžkářský pozdrav. Zkuste si koloběžkový pohyb - vážně je to, jakobyste si trhli nohou :D!

Teď sice modrej a zelená odpočívají, ale zítra už zase pojedou do ulic!! Těším se na pořádné protáhnutí svalů a celého těla. A co vy, nechcete si taky pořídit kolobrndu a vyrazit s náma? Já už se strašně těším, až se vezmu Modrýho na nějakou pořádnou kešku a povozím ho i po šotolině a jiných méně zpevněných cestách!!

Modrej a Zelená už napořád spolu :)


Tak si trhněte nohou, Kač.

P.S. A pro zájemce ještě přidávám odkaz na stránky, věnované správné technice jízdy na koloběžce - Jak jezdit na koloběžce.  Abyste věděli, že to fakt není žádné flákání, ale dosti sofistikovaná záležitost!

2 komentáře:

  1. Tak tohle je moje odrážedlo :-)
    http://www.okolokola.cz/fotky4814/fotos
    /_vyr_309Mezeq_DISC_BlackBlue_3quarter.jpg

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka