úterý 21. února 2017

Dětská kavárna Žirafka

Dětská kavárna Žirafka je malá příjemná kavárna na ulici Husova 8a. Jak jsem byla informována, tak dříve se místo jmenovalo Dětská kavárna u Buldoka. Kavárna se nachází sice na rušné ulici, ale až ve dvorním traktu, takže hluk z městské dopravy ani aut tam nezaznamenáte. Vstup do kavárny kromě hlavních dveří představují i malá dvířka zavřená na petlici, která brání lezoucím a chodícím dětem zdrhnout z prostoru kavárny bez vědomí rodičů.

Přestože v prostředí kavárny je dovoleno chodit v botech a vyzouvat se je povinné jen do hracího prostoru, tak mají na podlaze tak čisto, že boty lze sundat hned po příchodu a není ani potřeba si brát jejich papuče, kterých je tam několik k zapůjčení. My tam byli v zimních měsících a když jsme přišli, tak paní po nás hned vytřela, aby na podlaze nikde nebyl nepořádek z tajícího sněhu.

Samozřejmostí dětského koutku je kuličkový koutek :-)
Sympatické je, že v jídelníčku mají v nabídce teplou hustou krémovou polévku, která je svým složením vhodná pro děti od jednoho roku (obsahuje sůl). Pro maminky je to pak typická kavárna, takže kromě kávy mají toasty, panini či palačinky. Není to bůh ví jak bohatý oběd, ale dá se z toho najíst. Pokud si přinesete vlastní jídlo (dle cedule tak můžete udělat pouze pro děti mladší jednoho roku, což mně osobně docela zarazilo), tak ho bez problémů ohřejí v mikrovlnce.

Hračky v dětském koutku jsou čisté, nezničené a poskládané do popsaných krabic. Krabice jsou umístěny v botníku, takže si je dítě samo v pohodě vyndá a může se věnovat zábavě.
Přebalovat můžete buď na WC nebo přímo u hrací plochy je k dispozici malý přebalovák. Obsluha příjemná, udělaly pro nás vlastně první poslední a měly neskonalou trpělivost, než si šest mamin vymyslelo, co vlastně přesně chce a ještě to občas některá šla změnit na bar.

V dětském koutku jsou i dvě takové větší stavby (druhá, tzv. "psí bouda", je za touhle věží). Možná pro větší děti zábava, menší se snažili oběsit na těch špagátech dole a z horního patra na ně dvakrát málem skočila starší holčička.. Tak nevím.
Dětský koutek stojí 40 Kč/dítě a pokud budete chodit pravidelně, můžete si vzít kartičku a desátý vstup máte zadarmo :-). A pro kočárkáře - kočárky si dáte dovnitř, takže nehrozí krádež ani případné promoknutí. A otevírací doba? Bohužel, tahle kavárna je v provozu jen v týdnu a to od 9 do 19 hodin. Víkendy jsou pouze pro oslavy a předem domluvené akce.

Tuto kavárnu rozhodně doporučuji a ráda do ní zajdu znovu! A máte-li tip, co nám nesmí ujít a kam se ještě v Brně vypravit, pište do komentářů. Rádi zajdeme a prozkoumáme i další místa!

Geokačerka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka