úterý 28. února 2017

První narozeniny

Narozeniny... To je obvykle velká párty, dort, svíčky, dárečky... U nás to od letoška bude krev, pláč, modřina. 
Raubíř se narodil 29. února, takže v podstatě letos ani žádné narozeniny nemá. Jeho den D v letošním kalendáři chybí (ano, už teď se děsím, jak mu to jednou budu vysvětlovat). Nicméně nejsme krkavčí rodiče a o narozeninovou oslavu ho rozhodně nepřipravíme. Jen jak není ten den v kalendáři, tak k tomu přistupujeme tak nějak volněji. Takže od nás dostává svoji porci dárků průběžně už od víkendu, oslavu bude mít v sobotu, oslavu s kamarády asi příští týden, až se máma oklepe z rodinné oslavy, respektive z příprav rodinné oslavy... Technicky vzato tak budeme slavit celý týden.

Oslavenec v plné polní :-)

Co raubíř na první narozeniny dostal? 
Je toho kupa, ale věřte, že ne všechno jsou dárky nově koupené, řada věcí je prostě potřebná a něco se tak nějak sešlo, že jsme si řekli, tak ať to má taky k narozeninám.
Největší úspěch jednoznačně slaví tatrovka. Měl ji schovanou, až do ní doroste a myslím, že jsme ji měli vytáhnout mnohem dříve. Neustále si s ní hraje, leze od ní, chce vozit, chodí s ní, přepravuje v ní náklad, nandává nebo naopak vyndává náklad.



První stoleček a židlička



Máma si přála vzdělávací montessori hračky, tak máme motanici a zatloukačku. O motanici zatím nejeví výrazný zájem a paličkou zatlouká všechno kolem sebe, například tátův nos nebo brýle :-).




Pro radost: jezdící žirafka, terénní autíčko a novou hračku do šátku.



A jak prožil svůj první narozeninový den? 
Tak předně by stálo asi říct, že ho přežil, což je dost zásadní informace. Psát, že ho přežil bez úhony už by bylo ale přehnané. Usíná s proraženým rtem, rozkouslou pusou a mírně nateklou bradou. Nevím, jestli si všechny své pády schovával na ten dnešní den, nebo nás chtěl potěšit a vyděsit zároveň, že taky padá (doteď jsme si totiž pochvalovali, že se naučil sedat a pády se mu dost vyhýbají). Těžko říct, každopádně si to vybral na doufám dlouhou dobu dopředu. 
A když k těmto pádům přičtete ještě rostoucí zub, rýmu, dopolední nutnou návštěvu doktorky a tím pádem úplně rozhozené spaní a celý rytmus a mámin troufalý nápad podávat k obědu něco tak odporného jako je kedlubnové zelí s pohankovým knedlíkem, řekla bych, že zítra zkusíme udělat narozeninový den znovu a lépe. 

Nakonec to datum narození není tak špatný, mám možnost napravit nepodařený narozeninový den. No řekněte, komu z nás se to poštěstí, co?

Tak Happy Birthday Raubíři, máma na zítra něco vymyslí!



Geokačerka
Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka