středa 20. prosince 2017

10 důvodů, proč nosím

Ač letos výzvu jménem Adventní kalendář NESEMESE neplním, tak tohle okénko jsem se rozhodla si zaškrtnout. Možná, až bude mít Raubíř 6 let, tak si odškrtnu celý kalendář, protože každý rok splním jen něco... Uvidíme, jestli Krisulku bude bavit mít tak dlouho stejný adventní kalendář, nebo mně ho pokoutně změní a budu nahraná :-))).

Děkujeme Krisulce za krásnou nosící fotku, která zdobí i naši rodinnou fotogalerii :-)
Takže mých 10 důvodů, proč Raubíře stále nosím (pozn. Raubíř má necelých 22 měsíců a asi 10,5 kg)
  1. Doprava a cestování MHD - stále platí, že s kočárkem vám nikdo nepomůže, navíc ve vlaku jen překáží a nemůžete si sednout. A PLUS nemusím řešit, jestli jede či nejede nízkopodlažní vlak, prostě nastoupím.
  2. Žádný obchod není problém - dítě v nosítku / šátku totiž nemůže svévolně nakupovat a vyhazovat z poliček vše, co ho zaujalo. Zároveň můžu regál s kapsičkami prolítnout kosmickou rychlostí a kolem pečiva to vzít obloukem a odcházím tak z obchodu s pocitem, že dítě nebude mít nic nezdravého (a ještě jsem ušetřila :-))).
  3. Čas - nestíhám! Dám dítě do nosítka / šátku a doba, kterou potřebuji k dostání se z bodu A do bodu B se rázem zkrátí a přiblíží běžnému tempu. Takže cesta na vlak - 3 minuty :-).
  4. Dostupnost všech míst - nic není nemožné a kromě zdolávání ferrat a osmitisícovek si můžete vyjít na výlet prakticky kamkoli. Les, kopce, hory - je mně jedno, jestli je cesta úzká, kamenitá atd., prostě jdu :-).
  5. Neřeším oblékání - já totiž neumím dítě obléct do kočárku. Vždycky je po vycházce studený, má fialové rty, ledové ruce a o nohách ani nemluvě. Zato z nosítka? Vždy teplé dítě na všech místech těla! A to má těch vrstev ještě míň než polovinu. 
  6. Neřeším svoje oblékání - to je nesporná výhoda pro moji peněženku. Protože mně stačí nosící bunda a hotovo. Navíc k nosící sofshellce se nehodí žádné extravagantní modely, takže i zbytek těla je oblečený tak nějak úsporně - myšleno peněžence. Nenechám si zmrznout zadek!
  7. Blízkost dítěte - které se v současné době až neskutečně rychle začíná osamostatňovat. Takhle mám aspoň na tu chvilkovou dobu nošení pocit, že je to pořád to malé miminko, kterým už pomalu a jistě přestává být...
  8. Nouzové uspávadlo - především v případě, že místo poobědového spáče mám doma torpédo, které na jakýkoli spací návrh říká "nechceš, nechceš". Nošení zatím 100% zabralo a dítě si aspoň na 20 minut schruplo. Což sice není hitparáda, ale lepší než nic :). 
  9. Nové tváře - nošení mě seznámilo s řadou lidí, mezi kterými jsou opravdu skvělé kamarádky a prima holky na pokec, vycházky a návštěvy. Navíc díky nošení mám spoustu krásných zážitků, oslovují mě neznámí lidé v obchodech a na ulicích, samá pozitiva.
  10. Protože mě to prostě baví a připadám si hrozně hrdá, když si nesu u sebe svoje dítě :-)

A proč nosíte vy? Napište aspoň jeden důvod do komentáře :-),
Geokačerka



1 komentář:

  1. Dobrý den. U nás nosíme proto, že v bytovce nemáme výtah a v nosítku se mi moje 22 měsíční a 10 kg dcera nese lépe než jen tak v náruči do 3 patra. A taky jako astmatička si její dýchání uhlídáme lépe než kdyby byla v kočárku. :) A našli by se i další důvody. Zatím na shledanou Katka

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka