úterý 1. května 2018

2. rok

Tak i letos to datum v kalendáři chybí... Tudíž tak nějak užíváme pořádný narozeninový týden. Hlavní oslavu narozenin měl Raubíř o víkendu, když za ním přijeli všechny babičky a dědečci a když dostal svůj narozeninový dort. Nebudu zde do detailů popisovat naši oslavu - každý si ji určitě udělejte tak, jak sami chcete a jak je vám to příjemné. Já bych oslavu v nějakém dětském podniku psychicky nezvládla, takže u nás se bude slavit doma - dokud to bude děti bavit. Pak ať si slaví ve velkém někde beze mě. No a vzhledem k tomu, že se Raubíř narodil v únoru, tak ani zahradní párty u nás nehrozí... Leda, že bychom se někam přestěhovali :-D



Základem oslavy narozenin pro mě je narozeninový dort a zcela striktně trvám na tom, že dětem ho má péct máma. Kromě toho, že se hecnu a pokusím se zdokonalit svoje cukrářské umění, tak navíc mám plnou kontrolu nad surovinami, které do něj dám :-). Letos jsem nechala přípravu na poslední chvíli a nakonec pekla dorty dva.
Mrkovový narozeninový dort - děláno podle receptu zde, ale podruhé bych ho nedělala, i když Raubířovi asi hodně chutnal. Dort jako takový byl hodně suchý a potřeboval veliký tunning. Takže po upečení jsem korpus rozřízla a vydatně ho promazala domácím pribiňáčkem, který jsem navršila i navrch dortu a omatlala po bocích - to vše hlavně v naději, že se těsto trochu zvláční. No a podruhé bych ho taky mnohem víc osladila a snížila množství mouky. Takhle nebyl sladký vůbec a ani to promazání nakonec nedopadlo.



Banánový narozeninový dort - pro tenhle dort jsem se nadchla, jenže po velkém neúspěchu s banánovým chlebíčkem jsem nakonec vyměkla a rozhodla se ho nedělat. Velká chyba, protože tenhle dort opravdu doporučuji - ovšem Raubíř víc ocenil ten první. A vzhledem k tomu, že to jsou jeho narozeniny, tak to tak bylo nakonec správně. Dort jsem nakonec pokladla na kolečka nakrájeným banánem a pomazala rozmixovaným tvarohem se zakysanou smetanou a oslazeným medem.


Dárky ke druhým narozeninám
Celkem jsem uvítala, že prarodiče jsou nakloněni konzultacím, takže jsme dárky mohli ošéfovat. Níže sepsané také můžete brát jako doporučení, co dát ke druhým narozeninám: 

Vláčkodráha z Lídlu - už k Vánocům dostal Raubíř Ikea vláčkodráhu, celkem se osvědčila, takže byl k narozeninám plánovaný upgrade.


A hlavně samojezdící vláček z této sady je něco!


Baťůžek na tůry a výlety - nakonec jsme ze záplavy batohů vybrali Boll 6. Rozhodovali jsme se tak, že jsme chtěli zapínání na zip, turistický design a mírně dětský motiv.


Lahev na pití - neboť Raubíř pořád bral naše. Vybrali jsme zdravou láhev o objemu 0,5 litru, která je pro děti úplně ideální. Navíc design se záchranáři zatím bezpečně zajišťuje, že pije pouze ze své lahve. 

Kolečka - stále zde úspěšně podporujeme dětskou práci všeho druhu, takže další pracovní nástroj do krámu. Zatím funguje pouze na převoz domácích pomůcek, ale jen co se oteplí, jedeme přesazovat kytky!


Nádobí do kuchyňky - Raubíř nemá svoji koupenou kuchyňku, ale takový mámou vyrobený polotovar. A bylo na čase ho trochu vyšperkovat :-). Zde je pouze fotka čajového servisu, o kuchyňce bude brzy samotný článek, dám sem později odkaz pro lepší přehlednost. Nicméně, pokud budete do kuchyňky doplňovat vlastní nádobí, určitě se dobře dívejte na kvalitu a trochu připlaťte. Tenhle čajový servis je naším nejoblíbenějším kouskem!

Čajový servis Raubíř dostal Raubíř od  hodné tety

Lego duplo - asi nemá cenu dávat konkrétní tipy. Kolem druhého roku Raubíř pochopil princip spojování kostek a začal stavět sám. Takže jakoukoli sadu, ve které bude téma blízké tomu, co právě frčí, U nás auta, policajti, hasiči :-).

Příbor - respektive celá příborová sada. Bylo načase, aby přestal jíst dezertní vidličkou a kávovými lžičkami. Nakonec jsme se rozhodli pro sadu od Tescomy.


Sešity s aktivitami - na trhu je jich hodně. Já jsem opravdu nadšená z těchto:


Pak jsme ještě koupili další, zatím jsou v šuplíku a postupně zkoušíme, které jsou vhodné. Bohužel jsem se dost napálila a ne všechno, na čem je napsáno od 2 let (v jakékoli formulaci) zvládne dvouleté dítě...


Pár dalších tipů z mého okolí:
Odrážedlo - určitě taky dobrý dárek ke druhým narozeninám, pokud ovšem nejsou v zimě. Vzhledem k -17°C na teploměru jsme jeho nákup posunuli a není tudíž úplně narozeninovým dárkem, ale ke druhým narozeninám je to výborný tip!

Tříkolka - pokud už vaše dítě jezdí na odrážedle, tak doporučuji koupi tříkolky. My ji zatím nemáme, ale už pomalu koukám, kde by se dala vyzkoušet. Na učení šlapání je to ideální!

Autíčko na dálkové ovládání - my jsme ho pořídili už k Vánocům, ale ve 22 měsících z něj měl Raubíř hysterický záchvat a odmítal si s ním hrát. Od druhých narozenin jede denně a tříleťačka si s ním nedávno parádně vyhrála!


Přejeme i vašem dětem krásnou oslavu druhých narozenin a již nyní přijímáme inspirace na dárky ke dni dětí (27 měsíců), k Vánocům (necelé tři roky) a ke třetím narozeninám :-))).

Geokačerka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka